Beppesfilmstund

Film och Foto

Canon 24-105 F 4.0 IS

Kategori: Allmänt

 
 
 
Nu var det ungefär en vecka sedan som jag införskaffade mig ett nytt objektiv, Canon 24-105 F 4.0 IS. Jag har tidigare pratat om att köpa detta, har tänkt göra det redan vid införskaffandet av min kamera. 
 
Detta objektiv är det enda i sitt slag (innan sigma kom och gjorde ett likadant, typ). Det jag menar med det är att det finns inget som har detta omfång 24-105 samt har en bländare på 4.0 genom hela. Förutom at ingen annan gör ett sådant objektiv bättre så har de fördelar för mig som vill filma en del åt dokumentär hållet. 
Det man vill åt är just detta omfång så att man lätt kan hänga med när man följer en person i vardagen, från vidvinkel till porträtt. Så detta blir grunden för mitt filmande (förhoppningsvis) och sedan kompletera med andra objektiv som inte 24-105 kan. IS är också en stor del till varför jag vill ha detta objektiv (IS = Stabilisering). Det gör att det blir lättare att få en stadig bild när man handhåller kameran , man slipper små skakningarna som man alltid gör, vilket gör att de ser proffsigare ut i film.
 
 
 
Det den är sämre på är just ljusinsläpp, då bländaren är 4.0, vilket är av stor betydelse då man filmar i mörkare miljöer ofta inomhus eller på natten. Detta gör att jag måste kompletera 24-105 med ljusstarkare objektiv vilka även kan ge en mer lekfulla snuttar och bilder.

Stigen

Kategori: Film

Igår var jag ute på en promenad och i vanlig ordnig gick jag stigen. Men denna gång bestämde jag mig för att göra en film och testa mitt nya objektiv Canon 24-105 f4. Nu finns den upplagd på vimeo för er att se. Gjorde filmen på ca 2 timmar med filmning promenad och redigering.