Beppesfilmstund

Film och Foto

Snön igen

Kategori: Foto

Moonrise Kingdom

Kategori: Film

Wes Anderson gör speciella filmer. Hans tidigare filmer som ni känner igen är The Royal Tenenbaums, Life Aquatic och Rushmore. Man kan inte annat säga att han har en egen stil. Jag har lite svårt för hans filmer men denna är den som jag tycker bäst om. Han har lyckats bra med att få oss in i en "annan" värld. Den är smårolig och har sin del av kärlek. 
 
 
 
 
 
 

The Factory

Kategori: Film

Tyvär var den inte så bra men när det är baserat på verkliga händelser blir det lite bättre. Fruktansvärt att det finns sådant som i denna film i verkligheten. 
 

Två vinterbilder

Kategori: Foto

Vilket fantastiskt väder det har varit än så länge i den annars dystra månaden Januari. Det har varit kallt, precis som man kan vänta sig denna tid, mendet har inte stoppat mig från att gå ut påpromenad och fotografera lite. Tyvärr har jag inte hunnit lika mycket som jag tänkt mig men här kommer någon smakbit, har några till senare också :)
 
 
 
 
 
 

The Walking Dead

Kategori: Film

 
Nu har jag satt igång säsong två av The Walking Dead, bättre sent än aldrig. Men när jag har sett de två första avsnitten så märker jag att detta är en otroligt seg serie. Det är bara en massa snack om hit och dit. Att karaktärerna ska få tid på sig att utvecklas är självklart men hallå. Allt är så uppenbart och tradigt. Nja zoombies har aldrig varit så tråkigt.

Hoppas dock att detta bara är för att jag inte kommit i serien men de lär jag snart märka. Ska inte ge upp hoppet än.
 

Meeeee!!!

Kategori: Allmänt

Nu har det funderats på vilket objektiv som ska bli mitt nästa. Börjar vara lite jobbigt att måsta gå hela tiden för att få rätt bild men även att det behövs mer än ett 50mm 1.8

Sen så har jag tittat en hel del på en film som heter Paths of Glory. En film av Stanley Kubrick som utspelar sig vid första världskriget. Det är en antikrigs film som är riktigt bra men det är ju som de ska vara då Kubrick gör film :)

De var de de

Kategori: Allmänt

Nu är året slut och ett nytt påbörjat. Själv har jag varit på livskraft polar (ett kristet läger i älvsbyn) och varit ledare där. Det var ett jätte bra läger på alla sätt, fantastiskt att se så många ungdomar. Det var det första nyårslägret för mig och även första gången jag var ledare på ett sådant. Det har varit grymt spännande då jag hör till den blyga kategorin. Men det har gått rätt bra och det har varit ett fantastiskt läger, som sagt. Men nu har det nya året kommit med nya möjligheter precis som varje dag ger en. Jag har inte gett några nyårslöften men hade tänkt att pinna på lite detta år :)
Hoppas att alla har haft det bra och trevligt under jul och nyår för det är ingen självklarhet. Dessa tider är bland det jobbigaste för många människor därute. Lyckligt lottade är vi som får ha det bra under dessa tider.
Guds rika välsignelse till er alla och god fortsättning på det nya året :)