Beppesfilmstund

Film och Foto

Ändring

Kategori: Musik

Såg att länken jag gjorde till MySpace inte fungerade så nu är det fixat :)

MySpace

Kategori: Musik

Nu var de upplagt fyra låtar som vi spelat in i veckan. Jag satte en länk till myspace vid de andra länkarna. Det har varit riktigt skojj å spela in men öronen värker.

Dag 2 och 3

Kategori: Allmänt

Hej hej.
Nu har jag missat en dag men de går lika bra att sammanfatta båda dagarna. Igår gjorde vi fem låtar och började mixa en låt så vi får veta om vi var på rätt spår. Som tur var var vi det.
Idag har vi spelat in resterande låtar och mixat dom. Nu har vi gjort en skiva på 14 låtar på tre dagar, de var inte illa. Så alla ni som verkigen vill ha en underbar skiva får fråga mig :P
Jag lägger upp någon låt här som en länk.

Dag 1

Kategori: Allmänt

Då var dag ett klar. Har nu suttit inne och spelat in fem låtar på 8 timmar med far min. Tyvärr har vi inte mixat någon klar än så länge men kommer att göra det imorgon för att se hur det blir.

Inspelning

Kategori: Allmänt

Nu är förberedelserna igång inför inspelningen med min far. Han har gjort ett x antal låtar nu genom åren. Så till veckan blir det att snöa in i musikensvärld och spela in lite låtar. Det alltid roligt att lära sig något nytt när man är intresserad. Jag hoppas på att jag kommer att få lägga upp dom åt er, i alla fall någon låt, så ni får lyssna och tycka till :)

Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden

Kategori: Film

Seal Team Six: The Raid on Osama Bin Laden är en film om en grupp vältränade soldater och deras väg fram till att de dödar Osama Bin Laden. Den är gjord mer som en dokumentär för att få känslan av att vara trovärdig. Det verkar som att det skulle kunna gått till på detta sätt. Om än bilden förmodligen är lite förskönad. Får ett styre avrätta en människa utan rättegång ? I detta läge ansågs det vara rätt men vad kommer näst i så fall eller stannar det vid människor (kan vara andra saker också som det gäller) som är så kallade brutala mördare. Vem bestämmer det ? Det ställs frågor för hur de gick tillväga bär det gäller detta. Vad tycker ni ?

Gone baby gone

Kategori: Allmänt

En bra film som visar att Ben Affleck är bättre bakom kameran än framför. Filmen ställer några svåra frågor.

13

Kategori: Allmänt

Idag såg jag filmen 13. En av rollinnehavarna är Jason Statham som är en av de killar som gör mycket med actionfilmer, denna är inget undantag. Tyvärr är alla filmer mer eller mindre samma film någon bättre än den andra. En fång i tiden var han en riktig action snubbe. Denna film är ett botten napp som gör att jag inte kan rekomendera denna till någon. Vart är Jason Statham påväg ?

Yellow sea

Kategori: Film

 
Jag började att gilla koreanska filmer när jag såg Old Boy. Hade sett någon innan men då var det mest jobbigt att se de filmerna av olika anledningar. I samband med Old Boy började Korea att leverera fler och fler filmer av mycket god kvalitè. De ämne som oftast tas upp är hämnd. Filmen Old Boy är egentligen en del två av en triologi där just ämnet hämnd tas upp. Ofta är det filmer med mycket våld och på gränsen att vara för overkliga, på så sätt att karaktärerna de tål så fruktansvärt mycket stryk. Denna film är inget mästerverk från Korea men en film som tar koreansk film åt ett lite annat håll än hämnd men den håller fortfarande kvar våldet. Det är en bra film som är mer än sevärd.
 
Om ni inte sett Koreanska filmer tidigare så tycker jag att det håller på att vara på tiden. Just nu sprutar det ut (jo det sprutar) massor med bra filmer. Ni kan gärna se filmer som:
I Saw the devil
Mother
Memories of murder
A bitter Sweet life
Hämnarens resa
Old boy
lady vengeance
The man from nowhere
The host
Brotherhood of War
 

Macro

Kategori: Foto

 
 
Nu när jag är ute och fotar har jag bara ett 50mm 1.8. Det är inte så bara men den har någon nackdel och det är just macro. Då jag hade min bridge kamera så var närgränsen på 1cm det var roligt att leka med. Här kommer två bilder som jag tog på dn tiden med macro. 
 
 
 
 

Red State

Kategori: Film

 
Såg denna film igår det var ingen höjdare. Bitvis var den skön men den hade för långa dialoger som redan var uppenbart. Kan vara något för er som gillar Tarantino.

Vimeo

Kategori: Allmänt

Nu har jag satt upp en länk till min Vimeo. Där kommer ni att kunna se filmer som jag gjort. :)

Kommer inte snön snart ?

Kategori: Foto

 
Nu tycker jag det är dags att snön kommer det är ju så härligt. Fick lite förhoppning då det snöade fredag till lördag natt men istället blev det regn och blött av alltihopa. Snö kom nu!!

Down Memory Lane

Kategori: Foto

 
Detta var ett tag sedan nu. Jag Stefan och Arne var och bastade en sen höstkväll på deras stuga. Det var kallt i vattnet men desto skönare var det i bastun :)
 
 
 
Här är vi på stugan och fiskar. Markus har just kommit hem från strömsund och det första som vi gör är att fiska, en självklarhet då Markus kommer.
 
 
 
 
På stugan har vi haft en korsspindel som levt där i många år. En dag fick jag för mig att den skulle fotas och få se hur det hur det ser ut när en spindel tar sitt byte.
 
 
 
Jag har inte alltid haft en systemkamera utan jag började med en bridge kamera, Konica/minolta. Detta var när jag had lägenhet på klubbgärdet. Det fanns där en stig (kärleksstigen) som jag ofta gick efter. Det var ett fint promenad stråk. En dag var solen så otroligt fin och då blev detta kort
 
 
,
 
Detta var första resan som jag, Dennis, Emma och Tina åkte till Norge för at fiska i Saltströmmen. Norge har fantastisk natur. Det var en härlig resa, vi fick med oss en massa fisk hem som vi hade både fileeat och flått.

The Amazing Spider-man

Kategori: Film

 
 
Såg denna film igår hos ett kompis par. Det var en helt Ok film men om ni sett orginalet som gjordes 2002 av Sam Raimi då skulle jag anse att det är mycke av samma sak. Har ni inte sett någon av dem så skulle jag rekomendera den första men har man svårt för Tobie Maguire så kanske denna smakar bättre.

Fågel

Kategori: Foto

 
Denna lilla filur fanns på min balkong. Den måste ha ramlat från något bo på någe sätt men den var inte kvar senare, hoppas det gick bra för den :)

Pipa

Kategori: Allmänt

  
 
Det var ett tag sedan denna bild togs men det var då vi hade grabb helg hos Markus och Maria. Pipa kan vara gott också :) 

Sista höstbilden

Kategori: Foto

 
 
Nu är de slut på den fina hösten. Tyvärr var det det inte den finaste detta år men men. 

Höst del 6

Kategori: Foto

Höst del 5

Kategori: Foto

Höst del 4

Kategori: Foto

Höst del 3

Kategori: Foto