Beppesfilmstund

Film och Foto

85mm 1.4 - 50mm 1.8

Kategori: Film

De 50mm jag kör med är Canons billiga variant 50mm F 1.8 ll
De 85mm jag kör med är Samyangs manuella 85mm F 1.4

Nu har jag lagt upp en ny liten film som visar skillnaden på ett 50mm F1.8 och ett 85mm F1.4. Det som jag ville se var hur skillnaden på bokehn var mellan dessa två. Jag har gjort det likt på så sätt att alla inställningar och avstånd är lika förutom bländaren som är på 1.4 med 85an. Filmen finns på vimeolänken till höger sida.

Kan vara intressant för er som vill veta :P

Havet

Kategori: Foto

Jag har börjat tycka om vintern mer och mer de senaste två-tre åren. De månader som är jobbigast under vintern är ju november och december sen börjar solen komma fram och det blir friskt och härligt. Snön kan se ut som ett mjukt hav ibland men nu väntas våren.
 
 
 
 
 
 
 

Kväll hos Emma och Dennis

Kategori: Foto

Var och handlade ett nytt objektiv (Samyang 85mm 1.4) och detta ville jag gärna testa. Så jag tog med mig det när jag var bjuden på spelkväll hos emme å dennis.

Indiana Jones

Kategori: Film

 
 
Om det var länge sedan som jag såg sagan om ringen så kan jag säga att det var ännu längre sen jag såg Indiana Jones. Denna kööpte jag även under rean på hemmakväll. Egentligen vet jag inte varför jag köpte den eftersom att jag ägt denna box tidigare men under VHS tiden. Då tyckte jag inte att de tre som fanns då var speciellt bra vilket gjorde att jag inte så dessa allt för många gånger.
 
Men nu har tiden gått och jag blev sugen när de kom ut på blueray med någon timmes extra material som inte visats tidigare och dessutom var boxen i rätt kurs när det gäller priset :)
Vad tycker jag då om dessa filmer, måste säga att den första filmen är mycket härlig film. Det händer något egentligen hela filmen, det finns ingen  lugn stund. Men detta tycker jag blir lita av dennes fall också det känns att gå för fort ibland. Jag hinner inte riktigt med med känslan av filmen. En bra och härlig film som den alltid har varit. När jag satte in del två i spelaren så kom jag att minnas att jag var rätt rädd när jag såg den filmen för första gången, kali ma kött i dig. Denna gång var jag förståss inte de utan var förväntansfull och det känndes kul att få följa med på ett äventyr. Denna film var inte lika bra som den första vilket brukar gälla för alla uppföljare. Den är underhållande men jag blev fort trött på att höra lill grabben säga Dr. Jones som han säger stup i ett. Det blir överspelat allt och blir nästan till gränsen till en fars. Sista delensom är med ingen mindre än Sean Connery vilket är roligt att se men dess värre så hjälper det inte denna film. 
Allt som allt är det en box med bra bild, ljud och med sju timmars exstramaterial. Ni som gillar Indiana Jones och inte har dem sedan tidigare så kan jag rekomendera denna alla gånger.

Lord Of The RIngs

Kategori: Film

Alla har vi sett den, för det var ett tag sedan den gick på bio. Jag hittade min Sagan om Ringen exstended version triologin på blueray på hemmakväll då de hade 50% på alla köpfilmer i butiken. Jag kommer inte ihåg hur bio versionen var därför blir det svårt att jämföra.

Jag tycker att denna box som helhet är värt att titta igenom om än de två senare filmerna inte kan mäta sig med den första. Detta är en enda lång film på 726 minuter vill säga 12.1 timmar film. Tyvärr kan inte en film leva på att den är lång för då hade jag varit känd regissör för länge sedan eller någon annan av er läsare för den delen. Men att hålla denna höga standard som denna film har så måste jag säga att det är bra oavsett om jag skulle gilla den eller inte. Nu råkar det vara så att jag gillar den men att allt från kostymer, landskap, effekter, foto, manus och skådespeleri sitter så bra som det gör så är det egentligen bara att applådera.
Dock finns det något som jag inte gillar och det börjar i filmens andra del och fortsätter filmen ut, den tappar tempo och samtalen blir viktigare än äventyret.

Ni som funderar på att köpa Blueray discarna så kan jag bara säga att del ett är inget vidare när det gäller bilden. Den är inte mycket bättre än dvd men bilden blir bättre allt eftersom filmerna blir nyare. Detta är lustigt då jag sett att Indiana Jones har bättre bild än vad del ett har i sagan om ringen. Men men, det finns 72 timmars extra material samt komentatorspår på alla filmer vilket gör att vi som gillar dessa filmer har en hel del att titta på.