Beppesfilmstund

Film och Foto

The housemaid

Kategori: Film

En fattig flicka får ett jobb som husa hos ett rikt par. Allt är lugnt och stilla tills mannen börjar fatta tycke för flickan och som följd blir hon med barn. När frun får veta vad som hänt försöker hon döda flickan eller barnet. Jag tycker den hade bra manus, skådespelarinsattser och foto. Den föll mig ändå inte riktigt i smaken just för att slutet blev mer ett antiklimax. Det kan vara så att jag inte förstod men då fattar jag inte riktigt vad det var jag skulle förstå. Annars en bra film men det bör sägas att det är en Japansk film vilket märks men det är i mild grad.

Super 8

Kategori: Film

Vi får följa ett gäng ungdommar filmar en bil som krockar i ett tåg. I detta tåg fanns det något som ingen skulle se. Militären ser att någon var där då krocken inträffade. Medan varelsen är på frifot så försöker militären ta reda på vem som filmade och samtidigt fånga varelsen. Det är inte så ofta jag sitter och tänker  "är filmen redan slut" när jag är på bio, denna film kändes precis så. Historien är inte speciell eller så men den kändes aldrig tråkig. Sen kan jag inte säga att detta är en film som jag kommer att hålla högt i min lista men det är en riktigt bra underhållning som jag rekomenderar till alla. Jag fick lite The goonies känsla i filmen med en koppling till Cloverfield utan den skakiga kameran. Skulle säga att det är en biofilm som är ett säkert kort för alla som gillar att underhållas i ca 2 timmar.

Tucker and Dale Vs Evil

Kategori: Film

Ett gäng ungdommar ska ut i skogen och campa men plötsligt är det något som händer.  Då jag började se denna film trodde jag att det skulle var en vanlig skräckis med detta tema men det var det inte. Att berätta mer om själva handlingen skulle förstöra er upplevelse. Jag vet inte om det är en skräckis överhuvudtaget. Skulle nog säga att det är en kombination av splatter och komedi och det var en riktigt bra blandning. Detta var en helt underbar film som tagit ett gamalt koncept och gjort det nytt. Denna rekomenderas den är helt i min smak då vi pratar om skräckisar, om det nu kan kallas skäckis vet jag inte.

En 5 lista till

Kategori: Film

Då var det på tiden att ni fick fler filmtips. Denna gång är det 5 krigsfilmer . Hoppas ni inte aett alla. Om ni har fler föslag så kommentera gärna. 1. Brotherhood of war 2. Apocalypse now redux 3. Plutonen 4. Patton - pansargeneralen 5. Örnnestet

Död snö

Kategori: Film

Det kan inte bli enklare, en grupp ungdommar som åker till en stuga för att fira påsken och plötsligt är det något som vill dessa ont. Jag tror ni fattar galoppen :) Norrmännen gör det bra. En skön zombie skräckis i dead alive anda. Mycket blod och splatter. Självklart är det inget mästerverk men samtidigt är det just dessa filmer som faller mig i smaken. Zombies kan dödas på hur många olika sätt som helst, dom tar aldrig slut, lever fastän en arm är borta (vilket är kul då man då kan fortsätta att stycka dom med anledning), och de är inte människor. 

Mesrine (Public enemy no1)

Kategori: Film

Mesrine har varit i armen där han torterade fångarna för att få information. Med denna bakgrund så har han lätt för att hamna i det kriminella skiktet. Han avanserar fort innom maffian och blir en stor fara för samhället. Måste sägas att det är en fransk film eftersom att alla inte gillar franska filmer, med alla menar jag mig själv givetvis :)  En bra actionfilm men väldigt grym. Får ingen känsla för huvudkaraktären mer än att jag vill att det ska gå dåligt för honom. En film för alla er som gillar action. En annan sak är att detta är del ett av två Del 2 Denna del var inte lika bra tyvärr men ofta brukar det vara så. Hur det än är så vill jag se slutet på filmen. Den är inte dålig men är lite segare än den första, det händer mindre och det är mindre våld vilket jag tycker är bra men jag gillar inte karaktären ändå, jag vill bara att han ska åka fast och få slut på eländet. Måste sägas att det är men mycket påkostad film i jämförelse med svensk film.

True grit

Kategori: Film

En flicka vill fånga den person som dödade hennes pappa och sätta honom inför rätten. Detta klarar hon givetvis inte själv därför fixar hon för sig så den farligaste sheriffen i staden hjälper henne.  En resa genom western där mångabitar får plats. En trevlig film med humor, bra dialog och bra skådespelarinsattser. Kan ibland känna att det blir överspelat på ett humoristiskt sätt. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag hade stora förväntningar på denna film just för att den fått så bra kretik. Med detta i backspegeln så är det lätt att förväntningarna krossas. Det är en bra western men är inget mästerverk.

Unknown

Kategori: Film

Martin glömmer sin väska med identitetshandlingarna i och när han senare upptäcker det vid hotellet så åker han taxi tillbaka för att hämta den men då åker taxin av vägen ner i vattnet. Martin slår huvudet och får ligga i koma i fyra dagar vilket medför att han bara har fragment kvar av sitt minne. Detta är en rätt så ointressant film, många (inklusive jag) tänker sig att detta ska vara någon slags uppföljar av Taken men det är det inte. Den är lite för slö för att få nerven som en sådan film kräver. Skådespelarna är under medel som tillför till det sämre. Det är många scener som känns orimliga. En scen är det dock som står ut mer än en annan, hoppas ni tänker på samma som jag :) en film att slö se.

Ett bröllop

Kategori: Allmänt

Ni har jag äntligen semester. På min första semester dag for jag till uppsala med min bror och hans fru. Det var en kompis som skulle gifta sig. Det var jätte fin på alla sätt och vis men nu har jag ju en kompis mindre som jag kan spontatnt hitta på saker med :) förutom de så var det ju tråkigt att inte hinna skrivanågot här men det kommer nu.

En 5-lista

Kategori: Film

Här kommer fem filmer som är riktigt bra. Denna gång blir det western filmer. 1.Butch casidy and the sundance kid 2.Once upon a time in the west 3.Outlaw jersey wales 4.Silverado 5.Young guns (1å2) Det var dagens tips. Så nu är det på tiden att ni sätter er och ser en av dessa filmer i alla fall.

Ursäkten

Kategori: Allmänt

Tyärr är det så att jag har inget internet för tillfället därför surfar jag på min iPad men på den går det inte att lägga till bilder så ni får ståut med det ett tag till. Varför det tagit ett tag innan nya filmer kommit upp är inte för att jag ser mindre film utan för att jag varit borta på dop hela helgen. Fick förresten en två kilos röding :) hade tänkt lägga några små listor på filmer som jag tycker är bra men för dom kommer det inte skrivas något utan bara lista för vilka jag tycker är bra. Hade tänkt börja med det imorgon. Fem filmer per lista får hoppas någon kommer till användning

Piranha

Kategori: Film

Piraya liknande fiskar kommer sig upp från avgrunden och äter upp människor.  Ja va ska ja säga. Vill ni se en dålig skräckis med mycket bröst så är denna en film för er. Hade hoppats på bättre men men..... Det var värt ett försök. 

King's speech

Kategori: Film

I England dör kungen och en efterträdare ska tillsättas vilket i vanlig följd är den äldste brodern. Men denna gång så är det så att han vill gifta sig med en kvinna som är omgift. Att vara gift med en sådan kvinna är inte gångbart vilket medför att näste broder blir kung men problemet är att han stammar. Denna film vann många oscars vilket jag tycker är helt rätt. Det är lätt att tro att denna film blir fort långtråkig men det blir den inte då den är så välspelad och balanserad. Det är underbart att se colin firth och geoffrey rush spela. Om ni ska se en film i år så tycker jag det ska vara denna. Mycket bra film. 

I am number four

Kategori: Film

De har flytt från deras planet och kommit till jorden. Tre har redan dött och den vi får följa är den fjärde. Han är en tonåring som är less och vill nu leva ett vanligt liv.  Skulle säga att detta är ett försök att göra en twilight men att de kommer från en annan planet i stället för vampyrer. Frågan är ju om detta är bättre ? Personligen skulle jag säga nej. Det är helt klart en sevärd film men inget utöver det vanliga. En underhållande film men inget mer.

Despicable Me

Kategori: Film

Världens största skurk Gru ska skäla månen men han har tappat stinget, de nya skurkarna börjar ta över. Med hjälp av tre föräldralösa flickor försöker han göra sitt störta jobb någonsin.  Det är en rolig vinkel de tar av hur en hjälte ska vara. Det är detta som gör denna film rolig. Tycker den var bitvis rolig men gick inte riktigt ända hem men ändå en mycker bra film. Självklart är den för alla åldrar. 

Conviction

Kategori: Film

När Bettys bror blir dömd till livstid börjar hennes kamp för att få honom fri. Hon är säker på att han är oskyldig. Hon studerar till advokat och ägnar sitt liv att kämpa mot systemet och orättvisor. En lite långsammare film som ibland kan bli lite för långsam. Tyckte den var bra. Att se hur lågnt man kan gå för någon man älskar. Det är en tragisk historia som är verklighetsbaserad vilket gör den extra intressant. 

Charlie St Cloud

Kategori: Film

Charlie lever ett fridfullt liv och är väldigt duktig på att segla. En dag är han med om en bilolycka där hans bror omkom. Tiden efter detta levar han kvar i det förflutna tills han möter en tjej som han förälskas i. Kommer han kunna göra sig fri från sitt förflutna ? Detta är inget över det vanlig. Skådespelarinsatserna är godkännda men inget mer. En kärleksfilm som handlar om hopp och kärlek. Slutet blir lite väl överdrivet men en helt ok film. 

Blue Valentine

Kategori: Film

Ett gift par som har ett barn tillsammans försöker få det att funka i deras förhållande. De åker till ett hotell och ger det en sista chans.  Den är välspelad av båda vilket alltid är välkommet. Det är en sorglig historia så du får inte känna det där kärleks pirret. En bra historia som görs rätt men inte den kärleksfilm som man alltid känner för att se.

Babies

Kategori: Film

En dokumentär film som handlar om fyra olika barn som kommer från olika ställen i världen. Vi får följa dessa barn från födsel till ett årsdagen.  Trevlig film som ger något skratt och något åååhhhh då och då. Intressant att se de olika skillnaderna i uppväxten för dessa barn. De har följt barn med olika status vilket gör de än mer intressant att se. Se den gärna du får säkerligen en mysig stund. 

The other guys

Kategori: Film

Två poliser löser alla brott, sätter dit alla skurkar och alla hyllar dom som hjältar. Men vad händer när hjältarna dör ?  När detta inträffar så försöker två kontorsråttor ta deras roll som hjältar.  Måste säga att jag tyckte inte alls denna film var bra. En komedi ska ju vara rolig men denna skarattade jag nästintill ingenting till. Jag hade sett fram mot denna men blev en stor besvikelse.