Beppesfilmstund

Film och Foto

Streets of Fire

Kategori: Film

Det var stor rea på Hemmakväll i lördags så jag svängde dit för att kika lite. Jag hittade filmen Streets of fire som jag hade sett tidigare men tänkte att de kunde vara roligt att se den igen för vad låter coolare än "Streets of Fire a rock and roll fable". Första gången jag såg den så var det av precis samma anledning och då tyckte jag inte att den var speciellt bra men ibland ändras det så en film blir bättre beroende på situation och ålder.
 
Den handlar om ett gäng motorcyklister som kidnappar en känd sångare. Detta gäng är så stort så polisen kan inget göra var på en hjälte rings upp av hans dotter och försöker få honom tillbaka till sin hemstad och rädda hans stora kärlek. Allt bra så här långt men tyvärr så blir den alldeles för seg det händer ingenting i mitten av filmen utan de blir en lång vänta på den sista uppgörelsen vilken tar slut på fem minuter.
Så tyvärr var denna film sämre än vad jag kom ihåg den men man vet aldrig förän man sett den.
 
 
 

Skidtur

Kategori: Allmänt

Idag fick jag mig tid att åka ut med mina nya skogsskidor, kändes riktigt gött å komma sig ut. Hade med mig lite chklad och mackor, kan ju inte finnas något som slår det en vinter dag.
Igår var jag hos morfar och fick lära mig något nytt, att tjära skidor. 
Det gick inte så bra till en början men som vanligt är det att just innan man ska sluta så börjar man komma på hur man ska göra. 
 
 
 

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Hej och hoj!!!
Igår skulle jag iväg och filma lite för dokumentären jag gör om väckelsen i byggden. Jag skulle och intervjua en man som nu mera är 96 år gammal och fyller 97 i April det är den äldsta människan jag har tagit ihand med eller för den delen sett i verkligheten. Morfar och han var bekanta när de var yngre så jag passade på att ta med mig morfar dit så han skulle få vara med oh göra något roligt.
 
Men som ni vet var det fantastiskt väder ute igårvilket gjorde resan lite jobbig för jag visste att jag inte skulle hinna ut och fota den dagen eftersom han bor en bit bort och på hemvägen skulle vi till storheden och kolla, då vi ändå var påväg.
 
Det tråkiga var då att det blev ingen intervju utan de blev en fika där gamla vänner fick sitta och prata en stund vilket är roligt för mig också då jag får äran att sitta och lyssna på herrarna som är uppvuxna på en helt annan tid. Lite snopet kändes de ändå eftersom jag inte fick de jag ville men ändå nöjd att få göra morfars dag och denne mannens.
 
När vi var på väg hem däremot så fick jag syn på något jag aldrig sett vid denna årstid, regnbågen. Ja ni hörde rätt, regnbågen såg jag och paff blev jag som tur var hade jag kameran med mig rftersom jag skulle filma så jag fick med mig en bild av den som jag tänkte visa :)
 
 
 

Äntligen Vinter!!!!

Kategori: Film

Ja ja de flesta anser förmodligen att det bara är jobbigt med denna kyla men för mig känns det som ett äntligen :) Inte för att jag uppskattar att det är kallt men det är något som är härligt i luften, den känns så frisk. Precis på samma sätt som på sommaren då det har ny regnat.
Men det är inte bara att det är friskt utan även att det oftast blir klart väder och solen får titta fram samt att naturen håller på knaka sönder av det hårda klimatet vilket gör att det blir roligare att fota också. Det blir så härliga kristaller med en blandning av ett härligt sken av solen :) Tyvärr har jag dock inte hunnit med att gå ut och fota så det blir ingen bild idag men men en annan då kanske :P
 
Annars hade jag tänkt ge er två film tips för se film sådana dagar är mysigt, den ena är
 
 
The wolf of Wall Street Den handlar om en aktiemäklare som startar en egen firma och försöker kränga så mycket pengar som det bara går. Sedan är det om hans liv i detta (kort sammanfattat :P) Är den bra då ? , det är nog den frågan som ska besvaras och om jag ska ge ett kort svar på det så JA!! Men om någon annan känner för de så kan ni läsa vidare :) Först måste jag börja med att säga att det är en film som Martin Scorcese gjort.
Ni som är bekanta med honom (The goodfellas, Aviator) kommer att hitta likheter i denna film med andra filmer han gjort. Om ni gillade honom då så kommer ni att gilla honom nu för han har gjort det igen, ett mindre mästerverk. Filmen är mer eller mindre uppbyggd som en maffia film där det är mycket med jargång och ett språk som bara är musik i öronen. Det som skiljer sig med denna film är att det är ett annat tema som gör att vi får ett lite nytänk vilket innebär att det är implementerat humor (svart humor) som jag anser var bra, jag fick skratta betydligt mer än vad jag trodde innan jag skulle se filmen. Filmen har samma sköna stämning som en maffia film har likt goodfellas. Nog med att likna den med annat men de kan förenkla ibland för de som sett hans tidigare verk.
 
Vad gör denna film bra ? Det är lysande skådespeleri från alla. Vissa biroller hade man önskat få mer tid då de var så otroligt bra. Många skulle säga att De caprio gör sin livs roll men det vet jag inte men han är riktigt bra och borde vara nominerad till oscar. Sen tycker jag att den har ett härligt flyt, visst på tre timmar finns det alltid någon scen som man gillar mindre men för mig var det en härlig åktur från början till slut. Det som jag tycker är mindre bra är att det kan vara för mycket med knark och sex i filmen. Ibland är humorn så svart att jag vet inte om jag kan skratta för det är så sjuka saker som händer men släpper man sådant och bara hänger med och vill underhållas så löser det sig. Det finns en anledning för allt detta sex och knark och vad jag tror är det för att visa hur det kan te sig i den "världen" helt enkelt. För det finns en underton i filmen vilket han visar i början, utnyttja så många som möjligt för att du själv ska bli rik och även att detta (börsen) är ett system som förmodligen kommer att krakelera, så snabba dig att råffa åt dig medan det går. Men vi får även se att när han börjar leva på detta vis så får han aldrig riktigt nog vilket gör att han måste leva detta liv och göra det än mer än förra dagen.
 
Den andra filmen dårå ?
Ja det är en gammal klassiker La Strada som Federico Fellini har gjort. Den utspelar sig på 40-50 talet då en mamma säljer sin dotter till en man som åker runt gör circus uppvisningar. Detta leder till en kärleksromans där mannen har svårt att förstå vad som händer. Den låter kanske dålig i dessa ord men jag törs lova att ni kommer inte bli besvikna. Filmen har massor med charm och bra berättad historia :)