Beppesfilmstund

Film och Foto

El Topo

Kategori: Film

Kan börja med att säga att denna film är absolut inte för alla på något sätt men det är en film som är hyllad från många håll.
Vissa filmer ser man för att tiden ska gå andra för att bli underhållen. Vissa vill man få ut något av och vissa ska upplevas. El Topo är en sådan film som hör till kategorin att den ska upplevas. Vad man kan säga om filmen är att det är en western film med stundtals härlig musik och mycket fint foto. Sedan finns det inget mer än att ni själva måste bestämma om innehållet tilltalar er. Var redo för en resa

Draktränaren

Kategori: Film

 
 
Oftast när jag ser att en animeradfilm finns ute som är bra så tänker jag att det måste vara en Pixar film. Ibland händer det att ens förutfattade meningar inom filmvärlden får sig en turn. Det är inte första gången som DreamWorks gör animeradfilm. De har gjort många bra tidigare som Shrek, Kung-fu panda och Madgaskar mm. Tyvärr glömmer jag ofta att de gör bra filmer. En av de jag gillar mest är Shrek när de kommer till animerad film. Nu har de gjort filmen draktränaren som handlar om ett gäng vikingar där ledarens pojke inte alls är lika mycket viking som alla andra. I denna värld är det vikingar mot drakar. Det är en bra film med både humor och lite fart för alla åldrar. Den är precis det man förväntar sig att en sådan film ska vara. En bra lättsam film för barn och vuxna, en av de bättre av sitt slag.

The Bourne Legacy

Kategori: Film

De flesta känner säkert till Bourne filmerna redan och därav vet i alla fall på ungefär vad de handlar om. Detta är då del fyra i i denna serie.

The Bourne Legacy utspelar sig samtidigt som Bourne Ultimatum (del 3) men vi får följa en "soldat" som varit med i samma försök som Jason Bourne varit med i. Det känns bra att de inte försökte göra en till film där Jason Bourne var med för det skulle vara lustigt att se en annan skådespelare än Matt Damon i den rollen eftersom han gjort tre filmer som den karaktären redan. Som vanligt är det en actionfilm det handlar om men tyvärr tycker jag att den inte alls är lika bra som de andra. I de andra filmerna hade vi en del spionerier och olika häftiga slagsmålscener vilket har varit, mer eller mindre, Bourne filmernas signum. Detta har vattnats ut och blir inget annat än en helt vanlig actionfilm med några allt för långa dialogscener som inte ger någon nytta. Det är ingen dålig film men den har inte samma standard som de andra tyvärr, om än den nya skådespelaren gör det bra som actionkille. En actionfilm som går att se i väntan på något bättre.

50/50

Kategori: Film

 
Det här är en film om en kille som får cancer. Han är bara 30 år och vi får följa hans resa genom detta. Filmen är bra och försöker lätta upp ämnet med att införa komiska inslag. Jag tycker att de lyckas med detta vilket göra den lite lättare att titta på. Filmen har ett jämt och stadigt tempo. Seth rogen tycker jag var helt klockren i rollen. Detta blandat med lite kärlek kan inte bli fel :)

Älska mig igen

Kategori: Film

 
Vad skulle hända om vi tappade minnet av de viktiga beslut vi gjort i våra liv. Skulle vi då göra samma beslut igen eller skulle vi ta en annan väg. Älska mig igen handlar om ett par som krockar och att kvinnan tappar minnet av de senaste fyra åren. Dessa år är precis den tid hon har varit med hennes man vilket medför att han måste vinna henne igen. 
 
En kärleksfilm som håller kvar i vissa klycher alldeles för hårt. Den skulle vinna på att släppa taget lite om dem. Men för er som gillar denna typ av film så skulle jag säga att den är helt klart godkänd.

Modig

Kategori:

Detta är en film för er som gillar animerade barnfilmer. Pixars filmer håller ungefär samma kvalite, denna är inget undantag. Tycker det var en bra film som vuxna kan se med sina barn.

Zombie Movie

Kategori: Film

 
 
Många gånger har jag funderat på att göra en zombiefilm. Man kan undra varför egentligen men svaret är ganska enkelt egentligen. Zombies får jag göra vad jag vill med. Det finns inga moraliska förpliktelser till zombeis, vad vi vet än så länge. Detta gör att människor som ska försvara sig för sin överlevnad får använda vilka medel de vill utan att det kan anses vara för mycket, ju mer desto roligare. Jag har plöjt igenom en del zombiefilmer som givetvis gör att man blir taggad att göra en sådan film. Tyvärr görs det inte allt för ofta någon bra zombiefilm.
Nu har jag gjort en grov skiss på en zombiefilm men jag lovar att den kommer inte bli den bästa men det blir ett roligt projekt att genomföra nu i vinter. Givetvis kommer filmen att komma upp på sidan när den är klar :)
 
 

End of watch

Kategori: Film

 
När Blair witch projekt kom på bio var den nyskapande när det gäller hur filmningen var, en skakig kamera som skulle få oss att tro att de lika gärna var vi (åskådare) som var där på plats och filmade. Senare har vi fått se en rad filmer som använt sig av samma knep. Vi har fått se detta i många filmer sen efter denna. Nu har detkommit till ploisfilmerna. Denna film använder sig av samma knep men den har även en flirt till serien C.o.p.s. Till en början hade jag förutfattade meningar när det gäller att ta ett sådant "grepp" till polisfilmer. Men när jag väl lämnade dessa förutfattade meningar så blev jag snabbt indragen i en riktigt bra polisfilm och det var ett tag sedan. Denna rekomenderar jag till alla som vill se en bra film.

John Cage

Kategori: Film

 
 
Idag hittade jag ett gammaltVHS band i en av mina kartonger som jag har i lägenheten. Eller rättare sagt hittade jag den bland mina kablar som måste finnas inne eftersom att jag annars måste hämta dom hela tiden i förrådet. I alla fall så låg bandet där. Ett gammalt VHSband som är sparat måste betyda att det är något viktigt på det. Som tur var hade jag ett VHS spelare hemma som jag snabbt plockade fram för att kolla. Själklart var det något roligt och viktigt jag hittade. Jag hade spelat in från tvn ett program som jag själv hade varit bildbroducetn i. Det vill säga att detta var under tiden då jag gick på musikhögskolan.
Vi hade en uppgift i slutet som var ett väldiigt stort projekt. Vi hade tre olika inspelningsställen. Ett var i den större studion och den andra var i den mindre och den tredje var en flygande reporter, vill säga att han/hon gick runt på skolan. Nog om detta, det roliga jag hittade var ett inslag som jag hade gjort
Det var så att de kom ett gäng elever från någon annanstans långt i fjärran och skulle ha uppvisning för oss och vi i sin tur skulle spela in det. Det var inte vad som helst utan en "improvistions teater". Skådespelarna hade ett manus men det stod inte när var och hur de skulle säga det. Detta var inte alls lätt för en bildproducent som alltid måste veta vad som ska hända för att kunna fånga det viktiga på bild men så var inte fallet denna gång. När jag ser tillbaka så var det en rätt rolig uppgift och jag fick leka med materialt hur mycket jag ville i prencip. I alla fall så är dett klipp upplagt nu på Vimeo kolla gärna :)
 

Total Recall

Kategori: Film

 
Måste börjar med att erkänna att jag inte sett orginalet på väldigt länge. Men om vi ska prata lite om den nya så måste jag säga att det är inte alls helt åt skogen dåligt.

Att göra en remake på denna film kan egentligen inte sluta bra. Men filmen har ändå en del stunder som den funkar bra. Missförstå mig inte det är ingen jätte bra film eller på något sätt står ut från mängden egentligen. Möjligen är det ögongodis för killarna. Men om än den inte hör till toppen så skulle jag inte sätta den i botten. Den har action så det räcker och vi får följa till en möjlig värld i framtiden. Det finns även en viss kritik till överhet i samhället. Den ställer också någon djup fråga här och där. Detta är en action film som passar perfekt till popcorns skolen och när ni går där ifrån kommer ni inte vara besvikna

Israel Resan

Kategori: Allmänt

Hej hej
Idag har jag lagt upp min film som jag gjorde åt församlingen. Jag filmade en grupp ungdomar och ledare som åkte till Israel för att gå i Jesu fotspår. Det var en hel vecka med fullspäckat schema. Många olika aktiviteter så som kamel ridining, bad och inte att förglömma sova i öknen under bar himmel. Videon hittar ni på länken Vimeo.
 
 

Game of thrones

Kategori: Film

 
Nu har jag hunnit se hela serien av Game of thrones, bättre sent än aldrig. De flesta som jag pratat med när det gäller denna serie så är alla överens om att det är bland det bästa de sett. Innan jag börjar säga om jag tycker den är bra eller inte så tänkte jag gå igenom den lite.
 
För er som inte vet så är detta en serie som handlar om olika kungadömmen som av olika skäl vill sitta på kunga tronen som regerar alla sju rikena. Det är här hela spelet ligger, vem ska få "Iron throne". Den utspelar sig i en miljö som påminner väldigt mycket om tiden då vi hade kungar som krigade för att få olika länder men den största likheten ligger nog med Romariket. De har skapat en egen värld, en fantasy värld. Det förekommer både drakar, magi och andra typer av fantasy liknande händelser. Game of thrones är en serie som har många likheter med en såpa. Delarna tar god tid på sig att fördjupa sig i olika intriger som uppstår mellan dessa olika rikena och även internet i rikena. Det förekommer många "knivar i ryggen" och andra tjuvaktiga knep för att de ska få som de vill. Det är en mycket välgjord serie som stundtals är en fröjd för ögat att se. Miljöerna känns väldigt trovärdiga. Detta är en serie som jag sögs in mest för dess miljöer och vissa karaktärer som var bättre än andra. Skådespeleriet är av hög klass och mycket trovärdigt för det mesta.
 
Då var det avklarat då kan jag beräta lite vad jag tycker :)
Denna serie är långsam på att berätta vilket gör att jag kännde ofta att många händelser går alldeles för långsamt. Man sitter och väntar på att det ska hända men det gör de inte på hela avsnittet, som då är ca 1 timme långt per del. Detta gör mig rätt frustrerad och får mig att få lite agg mot serien. Världen de har skapat är bra gjord och är rolig att snöa in i, finns mycket som de kan göra med den. Men detta blir bara en lång väntan på något som man kan tro ska komma. Den har en del slag som vi får se vilket är ett plus, livar upp serien en del då den annars är rätt seg. Det är en bra serie och jag vill se fortsättningen men den ger mig inte suget att titta på nästa del direkt den kommer utan jag kan lika gärna vänta en tag. 
Det är en serie av hög kvalite som HBO gjort. Ni som sett HBO serier tidigare vet att de gör bra serier avsett vad de handlar om.