Beppesfilmstund

Film och Foto

Heartless

Kategori: Film

Fick höra att denna skulle vara jätte bra. Men jag och anders höll på att somna och funderade på att stänga av. Visst den tog sig sen på slutet men inte nog tyvärr. Om ni söker en film för att bli skrämda så är detta inte den film ni ska se.

Invation of bodysnatchers

Kategori: Film

Alla ni sci-fi nördar eller ni som bara är ute efter lite spänning borde se denna. Det är en liten b-film från längre tillbaka men som ändå är helt ok. Det är lite tråkigt att vi senare fått se filmer som apat efter denna så det kan kännas som om ni sett den tidigare men det var denna som var först :)

Kill the Irishman

Kategori: Film

En film som funkar och är rätt bra men den missar En del också, tyvärr. Ofta så är det för mycket med tidsförkortningar och explosiv musik som ska få en att känna fart. Visst det blir det men om massor av filmen är på de viset så tappar greppet sin funktion, vilket jag tycker händer i denna film, som i sin tur gör att det som ska öka tempot i filmen i själva verket gör den seg. Annars en skön rulle med lite humor och action.

Midnight Express

Kategori: Film

Detta är ingen vanlig fängelse film där folk blir våldtagna stup i ett eller där det ofta är slagsmål. Det är en lugnare film men som griper tag i en så att man inte vill sluta se. Det är bra en bra film.

One-Eyed Jacks

Kategori: Film

Tyvärr såg jag denna i dålig kvalite vilket gjorde att det påverkade upplevelsen. Det är en film som skulle ha gjorts av Stanley Kubrick men han ville inte fortsätta. Då tog huvudskådisen över, Malon Brando som blev hans första och sista regi projekt. Då jag hör mig för så är det inte så många som sett denna vilket jag tycker är tråkigt för det är en bra western. Det som jag tyckte var dåligt var att den var aningen lång men annars en bra western som många tycks ha missat.

Ömhetsbevis

Kategori: Film

James L Brooks är en av mina favorit regissörer. Han har den rätta känslan av romantik och humor. Själv har jag svårt för en viss humor som exempelvis Taladega Nights. Tyvärr tycker jag att historien spretar lite grann men inte så mycket så man stör sig på det. Annars är det mycket bra skådisar och Jack Nicholson är helt underbar.

Patton

Kategori: Film

Om jag skulle utse en av de tuffaste och hårdaste repliker ur filmer så skulle Patton ligga högt upp på listan. Patton är en krigsfilm som visar vad Patton gjorde i andravärldskriget och hur han var som person. En mycket bra film med bra skådisar och riktigt bra dialog. Det finns många missevärda scener i denna film som gör att jag vill återkomma och se den igen och igen. 

Point Blank

Kategori: Film

Detta är en tuff thriller som inte var så vanligt vid denna tid men nu har vi sett många sådana. Skille ämdå säga att den är värd att se idag, att den håller sig, just för sitt speciella sätt att vara. Lee marwin är en riktigt skön skådis för sin tid.

Quarantine 2

Kategori: Film

Ni som sett del ett av denna så kanske ni vill se hur det fortsätter för denna börjar precis där ettan slutar. Men de har inget med varandra att göra ändå tyvärr. Det är ingen jätte bra film men som går att se men om ni inte sett ettan och vill se en bra skräckfilm så skulle jag avråda denna.

Rango

Kategori: Film

Det är roligt att animerade filmer har blivit så stort just för att stora skådisar börjar vara med. Johnny depp är med och spelar ödla. Det är häftigt hur de kan fånga depps rörelser till en animeradfilm det märks väl. Annars är det en bra rulle som är små rolig och har en del action.

The good, the bad, the wired

Kategori: Film

.....är en film som bygger väldigt mycket på sergio leones film den gode, den onde, den fule. Det är första gången jag ser en koreansk western och visst är det en helt okey film men musiken är rätt tröttsam och actionscenerna blir lite för mycket för mig, med alla linor osv. Men ändå roligt att se ny tappning på westernfilm.

Thor

Kategori: Film

Måste säga att jag börjar bli mättad av alla dessa superhjälte filmer som kommer stup i ett. Thor är inget vi inte sett tidigare, action, romans och mycket med effekter. Tyvärr så har effekter fått en helt egen roll vilket blir alldeles för mycket. Har lite svårt då det är så pass mycket sci-fi i en sådan här film. Du kommer inte att jubla efter du sett filmen men du kommer heller inte att gråta över den tid det tagit att se den. Men förmodligen kommer du måsta springa senare efter alla popcorn du ätit och all dricka du druckigt. Men det är ju trevligt med tilltugg till en film men är inte filmen bättre utan ? Tyvärr skulle det nog inte gälla denna film. 

När Harry mötte Sally

Kategori: Film

Det är inte sällan men ändå inte jätte ofta som jag ser på romantiska komedier det är för att de ofta blir löjliga och överspelade. Meg Ryan är en skådespelare som ofta får spela i romantiska komedier detta är för att hon gjorde det så bra i När Harry mötte Sally. Det är inte bara meg ryan som är bra utan även hennes medspelare Billy Crystal. Filmen håller en bra ballans mellan kärlek och humor och har inte det själklara slutet vilket är trevligt då det känns mer äkta än vad det annars kan blni i andra filmer. Alla ni som inte sett den och gillar romantiska komedier så bör ni se denna.

Happythankyoumoreplease

Kategori: Film

Det händer att jag har stunder då uppmuntran behövs eller bara få sitta ocj njuta av en film som får en att skina på insidan, för mig kallas dessa för feelgood movies. Happythankyoumoreplease är inte fulländad på något sätt det finns både bättre och sämre men den tar fram det possitiva i en, vilket alltid är trevligt. Det är ingen direkt romans film om än det finns med och ingen direkt komedi som får dig att gapskratta utan em stilla film som är charmig och mysig. http://www.imdb.com/name/nm0000182/

Hanna

Kategori: Film

Denna film är en snäppet över medioker actionfilm. Visserligen räcker det många gånger när man väntar på något bättre. Filmen är rätt så stilistisk med sin musik och sätt att klippa men det gör inte filmen bättre i sin helhet. Tonåringen som spelar lönnmördare gör det bra. Tyvärr så reser de mycket genom europa som Ibland gör en desorienterad vilket är det mindre bra.

Mannen som sköt Liberty valance

Kategori: Film

Western filmer har kommit och blivit en liten av favorit genre. När amerika skulle byggas upp och den vilda western skulle upphöra så krävdes det mod av många. Detta får vi se i denna film. En fantastiskt bra westernfilm med en speciellt oförglömlig scen när musklerna spänns. Lee marvin är otroligt bra som skurk och John Wayne som den gode. Alla är perfekt för sin roll. Denna film är bara ett måste i alla fall för de som gillar western men jag skulle säga för alla som gillar film.

Four lions

Kategori: Film

I dagens samhälle pågår många terrorist dåd världen över och den sanhällsgrupp som oftast beskylls för sådana dåd är muslimer. Vad kunde inte passa bättre än en komedi om just detta, muslimer som ska bli nya soldater i Guds arme. Det är en film som är rätt lågbudget men tar ett väldigt hett ämne och ironiserar vilket gör det stundtals riktigt roligt. 

Conan barabaren (Nya)

Kategori: Film

På 80-talet fick vi se Arnold spela en av hans första roll som Conan barbaren med några uppföljare. Nu är det nästan 30 år sedan den filmen gjordes och så var det på tiden att komma en ny. Om det ska göras en remake så borde vara så att vi ska få se med nya ögon över historien, i detta fall boken. Det sas att denna film skulle vara mer trogen boken vilket jag inte kan yttra mig om eftersom jag inte läst boken/böckerna. En sak är säker att den är inte så olik den första filmen förutom att effekterna är betydligt bättre idag. Med detta i åtanke tycker jag att det var helt onödigt att göra denna film överhuvudtaget. Tyvärr är det så att skådisar,manus och allt annat som hör till film är inte bra men som med många andra action/äventyrs filmer så är det många som struntar i det vilket gör att denna film kan ses men ladda med popcorn och dricka så ni har något att göra i mellan åt.

Priest

Kategori: Film

Ibland vill jag bara se en film som är intet sägande, bilder fladdrande framför ögonen. Jag är inte ute efter något annat än att bli underhållen, kravet på skådespelri eller liknande är inte stort. Om än jag bara söker underhållning så kan det vara mer eller mindre bra. Denna film hör till, mindre bra. Detta visste jag egentligen redan innan jag börja se filmen men ibland kommer filmer som bara överraskar en med ovanlig humor eller roliga mord på exempelvis zombies, tyvärr hade den inte de heller. 

Toy story 3

Kategori: Film

Som oftast när det gäller uppföljare så brukar det vara ett eller flera steg bakåt i jämförelse till orginalet. Att en del tre skulle komma så här pass långt efter kändes onödigt. Ibland är det så att vi kan ta fel på saker, vilket hände mig med denna film. Toy story tre har allt, kärlek, mod, brödraskap, spänning och mycket mer. En film som tar drar med dig på en resa som du kommer att gilla.

X-man first class

Kategori: Film

Kan börja med att säga att jag är ingen X-man fantast. Jag har sett dom flesta men har inte tyckt att någon har varit speciellt bra. Denna är den som jag anser vara bättre. X-man filmerna har lidit av för dålig story vilket denna film skiljer sig lite. Den är bättre på alla punkter skulle jag säga, kanske mindre specialeffekter än vad som brukar vilket är trevligt då pengarna satsas på andra saker som gör filmen bättre. Om det är någon X-man film ni ska se så skulle jag satsa min tid på denna.

I saw the devil

Kategori: Film

Vad skulle du göra om din nyblivne fru blobit kidnappad, våldtagen och dödad ? De allra flesta skulle kräva hämnd. Hämnd är vad denna film handlar om och jag skulle säga att koreaner är bäst på att göra filmer om hämnd. Min-Sik Choi (oldboy, lady vengence) spelar riktigt bra som mördare, trovärdigt och obehaglig, jag fick kalla kårar bara av att se honom. Lika så Byung - hun lee som får spela den hämndlystne. Det är här filmen görs riktigt bra den brutala mördaren som småningom kanske inte är mer djävul än den som försöker döda honom. Vem är egentligen djävulen ? En film som handlar om hämnd har tendens till att bli våldasam. Våld kan tolereras till en viss gräns men går det över gränsen krävs en bättre förklaring. Tyvärr är det här som jag tycker denna film spricker lite grann, den blir alldeles för våldsam. Det var några gånger som jag fick hålla för ögonen för att det var alldels för brutalt. Visst en viss förståelse har jagmed våldet men hade det behövts vara så mycket för att få fram samma budskap ? Det är ändå en film som du blir slukad av och kan bara inte sluta se men frågan är var går gränsen innan du själv blir monster ?

Memories of murder

Kategori: Film

Deckarfilmer brukar jag i regel ha svårt för och tyvärr tror jag det är Beck som fått mig till att känna så. Detta är en koreansk film som är verklighetsbaserad. Som vanligt är det en mördare lös som måste stoppas. Detta är förståss inte lätt när polisen inte vet hur man går tillväga, de sitter hellre och tittar på polisfilmer. Måste säga att koreanska filmer är ofta riktigt bra och det gäller även denna, välspelad och välgjord. 

Invention of lying

Kategori: Film

En värld som inte vet vad lögn är skulle vara roligt att få prova leva i och se hur den skulle vara. Denna film tar oss till denna värld men tyvärr visar det sig att bara svårt att veta vart gränsen går för en lögn. Den är motsägelsefull vilket spräcker bubblan som de försöker skapa. Om än detta lilla misstag så är det en trevlig film som får dig att små le ibland. 

Animal kingdom

Kategori: Film

Till en början efter jag sett denna film tyckte jag inte att den var speciellt bra. Den var seg och tyckte inte att den hade något speciellt att berätta, filmen bara kom och gick. Efter ett tag så började den landa mer och jag måste säga att det är en bra film. En välspelad och balanserad film. 

Anatomy of murder

Kategori: Film

Oftast när jag ser gammla filmer som denna så blir det med James Stewart eller Humphry Bogart. Jag tycker att det är riktigt stora stjärnor i en svunnen tid. Många har svårt med dessa s/v filmer och ibland sägs det vara skräp. Innan denna film var en tid då trosor och liknande ord inte sas på bioduken. Men som med allting annat så måste allt ha sin början. Jag rekomenderade advokat filmer i förra inlägget, kan säga att även denna ska vara i den listan. Detta är en bra advokat film där vi  ser hur nyare filmer har apat efter och förbättrat, möjligen men det går att diskurera.  James stewart är alltid bra men tyvärr tycker jag att manuset stundtals svackar. Det blir skämt som känns väldigt urfåniga bland annat. Annars är det som med alla andra rättegångsfilmer, vi är i en rättssal där bevis läggs fram och vi får följa med på resan och se, ibland gissa, vem som har rätt.